Den bedste opskrift på æbleskiver med gær 5. marts 2019 – I kategorien: Julekager – Tags: , ,

Ca. 25 stk. Kan fryses.

I december måned er hyggen i højsædet, og familien elsker at mødes til en gang æbleskiver. Ofte bliver det dog bare til en pose af de færdiglavede, der lige kan sættes ind i ovnen. Det er synd, for de hjemmelavede smager så meget bedre!

Disse æbleskiver med gær bliver meget fluffy på grund af æggehviderne. Synes du, at dejen er for tyk, kan du tilsætte lidt ekstra mælk.

Leder du efter en opskrift på hurtige og nemme æbleskiver uden gær, så finder du den her: Hurtige og nemme æbleskiver

Hvad skal du bruge?

  • 25 gram gær
  • 4 deciliter mælk
  • 75 gram smør
  • 1 spiseskefuld sukker
  • 1/4 teskefuld salt
  • 4 æg (blommer og æggehvide skilles!)
  • 250 gram mel
  • Margarine til bagning

Sådan laver du æbleskiver

  1. Smuldr gæren i en skål og rør den ud med lidt af mælken.
  2. Smelt smørret i en gryde, hæld mælken i og lad den blive lunken.
  3. Pisk sukker, salt og æggeBLOMMER i og hæld blandingen i gæren.
  4. Vend melet i og stil dejen til hævning ca. 45 minutter.
  5. Pisk æggeHVIDER stive og vend dem forsigtigt i dejen med en dejskraber.
  6. Æbleskivepanden varmes godt op imens til middel/høj varme. Smelt margarinen i en lille gryde ved siden af.
  7. Der kommes godt med fedtstof i hullerne ved første bagning.
  8. Fyld ca. hullerne 2/3 op med dej.
  9. Når dejen er blevet let bagt, vendes æbleskiven halvt, så dejen løber ned i det tomme område. Fortsæt med at vende æbleskiven lidt efter lidt, til den bliver en hel kugle.
  10. Serveres med syltetøj, flormelis eller sukker.

Find alle de andre opskrifter på julekager her!

« Sådan undgår du stress over julemaden
Hurtige og nemme æbleskiver »