Den bedste opskrift på æbleflæsk 5. marts 2019 – I kategorien: Julefrokost – Tags: ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Kan fryses.

Ingen julefrokost uden æbleflæsk! Dog er opskriften på æbleflæsk noget, der virkelig kan dele vandene. Skal æblerne moses? Skal der kanel eller løg i? Og vigtigst: Skal flæsketernene koges med i æblemosen?

Ingen af delene er tilfældet i denne opskrift, der giver en æbleflæsk med lidt bid i, sød og syrlig på samme tid. Fedtet fra flæsket kommes i æblegrøden og koger med, og flæsket serveres nystegt ved siden af.

LÆS OGSÅ: Hvad spiser man til en julefrokost?

Global skærebræt i olieret eg med dyb rende til kødsaft – 899.95 DKK

Klik her for at se alle de andre lækre skærebrætter hos Imerco!

Hvad skal du bruge?

  • 1 kilo æbler
  • ½ deciliter vand
  • ½ deciliter sukker eller efter smag
  • 500 gram flæsk – saltet, røget spæk

Sådan laver du æbleflæsk

Æblerne deles, og kernehuset fjernes. Lad skrællen blive på. Æblebådene skæres i skiver af ca. 1 cm tykkelse.

Æblestykkerne kommes i en gryde, og de behøver ikke at være helt afdryppede. Tilsæt vand og sukker og lad det hele koge op under låg. Når vandet koger, så skru ned til middel varme. Kog æblerne, til de kan røres ud med en grydeske. Er mosen for vandet, så lad den koge 5 minutter uden låg.

Imens æblerne koger, steges flæsket, der er skåret ud i ca. 2 cm tykke skiver. Varm en pande op og steg spækket på begge sider, til det er godt sprødt. Undervejs hælder du fedtet fra flæsket og over i gryden til æblerne. På den måde bliver spækket stegt sprødt i stedet for at koge i fedtet. Samtidig får du en æbleflæsk, der er blank og lind.Der skal cirka ½-1 deciliter fedt i æbleflæsken.

Tag spækket af panden og lad det dryppe af, inden det serveres sammen med æbleflæsken.

Find alle de andre opskrifter på julefrokost-retterne her!

« Den bedste opskrift på frikadeller
Himmerigsmundfulde – småkager som de mindste børn kan bage »