Den bedste opskrift på frikadeller 5. marts 2019 – I kategorien: Julefrokost – Tags: ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

20 stk. Kan fryses.

Frikadeller er endnu et klassiker på julefrokostbordet. De serveres efter fisken og de kolde retter, og især børn der måske hverken spiser sild eller rullepølse glæder sig, til de lune frikadeller kommer på bordet!

Fald ikke for fristelsen til at peppe frikadellerne op med feta eller grøntsager. Frikadellerne bliver smattede, og en frikadelle skal smage af det, den er lavet af, nemlig af kød. Serveres med rugbrød og rødkål til.

LÆS OGSÅ: Hvad spiser man til en julefrokost?

Global skærebræt i olieret eg med dyb rende til kødsaft – 899.95 DKK

Klik her for at se alle de andre lækre skærebrætter hos Imerco!

Hvad skal du bruge?

½ løg
400 gram hakket kalv og flæsk
1 deciliter hvedemel
1½ deciliter mælk
2 æg
1½ teskefuld salt
¼ teskefuld peber
Margarine til stegning

Sådan laver du frikadeller

Løget rives på den grove side af rivejernet eller blendes i en minihakker og hældes i en stor skål sammen med den hakkede kalv og flæsk. Resten af ingredienserne tilsættes og farsen røres sammen.

Varm margarinen på en pande ved høj varme og kom frikadellerne på. Hvis du bruger en spiseske til det, så passer det med størrelsen. Brun dem på begge sider og skru ned til middel varme. Lad dem simre, til du ikke kan se noget lyserødt på siderne. Frikadellerne er færdige, når de er brune udenpå og grå indeni.

Find alle de andre opskrifter på julefrokost-retterne her!

« Julesovs – brun sovs så englene synger!
Den bedste opskrift på æbleflæsk »