Den bedste opskrift på flæskesteg med sprød svær 21. december 2018 – I kategorien: Julemad – Tags: , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

6-8 personer.

Der er ikke altid enighed om, hvad der skal spises juleaften. For mange bliver det dog slet ikke jul, før flæskestegen er sat på julebordet. Her får du den bedste opskrift på en flæskesteg med sprød svær.

Har du købt en stor svinekam på tilbud, så tag den op to dage før, den skal steges og tø den langsomt op i køleskabet. Tør du den op på køkkenbordet, løber saften og dermed smagen ud af den.

LÆS OGSÅ: Hvad spiser man til en julefrokost?

Hvad skal du bruge?

  • 1 svinekam med svær, ca. 2 kg
  • Salt
  • Vand
  • 10 laurbærblade

Sådan steger du en flæskesteg

julemad

LÆS OGSÅ: “Meyers julemad” indeholder 50 af de bedste opskrifter på alle julens madfavoritter – 99,95 kr.

  1. Læg stegen med den ridsede svær nedad i et ovnfast fad. Gnid kødet med lidt salt. Hæld vand ved, til sværen godt og vel er dækket.
  2. Sæt stegen i ovnen på nederste rille og forkog sværen i ca. ½ time.
  3. Tag stegen ud og vend den. Gnid salt ind mellem og ovenpå sværene. Stik laurbærblade ned mellem sværene.
  4. Sæt stegen i oven igen og hæld ca. ½ liter vand ved – skyen skal bruges til sovsen.
  5. Steg flæskestegen i 1½-2 timer mere. Tjek løbende, om der skal mere vand ved.
  6. Husk at dryppe lidt sky over sværene ca. hver halve time.
  7. Når stegen er færdigstegt, hælder du skyen fra. Si den over i en skål. Skyen køler lidt af, inden du skummer fedtet fra.
  8. Nu er du klar til at lave julesovs – læs mere her: Julesovs – brun sovs så englene synger!
  9. Fjern laurbærblade fra sværene og grill sværen, indtil den begynder at boble.
  10. Lad stegen hvile lunt, indtil den skal serveres.

Sådan serverer du flæskestegen

  • Skær flæskestegen ud i ca. 1 cm tykke skiver.
  • Læg den på et smukt fad – og server gerne al sværen samme dag. Sovsen hældes i en sovseskål, og flæskestegen serveres med hvide og brune kartofler samt rødkål.

Find alle de andre opskrifter på julemaden her!

« Hjemmelavede romkugler
Den bedste opskrift på gammeldags andesteg »