Den bedste opskrift på hjemmelavet rødkål – og den nemme 5. marts 2019 – I kategorien: Julemad – Tags: ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

julemad

LÆS OGSÅ: “Meyers julemad” indeholder 50 af de bedste opskrifter på alle julens madfavoritter – 99,95 kr.

6-8 personer.

Rødkål er fast tilbehør til både julefrokost og julemiddagen. Retten passer godt til både flæskesteg, frikadeller og andesteg og kan spises kold eller varm.

Her får du en dejlig opskrift på hjemmelavet rødkål – og der er også en version til dig, der helst vil springe over, hvor gærdet er lavest. Du kan nemlig hurtigt få et glas færdigkøbt rødkål til at smage næsten lige så godt som den hjemmelavede.

LÆS OGSÅ: Hvad spiser man til en julefrokost?

Hvad skal du bruge?

  • 1 rødkålshoved, ca. 1½ kilo
  • 1 deciliter eddike
  • 1 spiseskefuld salt
  • 3 deciliter sød ribssaft
  • 350 gram sukker (evt. lidt mindre)

Sådan laver du hjemmelavet rødkål

  1. Start med at skære rødkålshovedet i fire dele. Stokken og de yderste blade fjernes, og kålen skylles godt.
  2. Kålen snittes fint, evt. i en foodprocessor.
  3. Sæt en tykbundet gryde over ved middel varme og kom eddiken i.
  4. Kålen dampes nu under låg i ca. 1 time.
  5. Smages til med salt, saft og sukker og koger videre ½ time.
  6. Tilsæt gerne et par spiseskefulde fedt fra ande- eller flæskesteg for at gøre kålen blank.

Nem og hurtig rødkål

Har du ikke tid til at lave rødkål, eller orker du bare ikke besværet med at snitte kålen, kan du hurtigt lave en “hjemmelavet” rødkål, der også smager godt.

Til et glas færdiglavet rødkål tilsætter du 1-2 madæbler i små tern samt lidt sød ribssaft. Det hele koges ved svag varme, til æblerne er møre. Tilsæt gerne et par spiseskefulde fedt fra ande- eller flæskesteg for at gøre kålen blank.

Find alle de andre opskrifter på julemaden her!

« Hvorfor fejrer vi advent?
Sådan undgår du stress over julemaden »